Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2008

Συνέντευξη Με Τους "Νέκυια"

Άλλο ένα group το οποίο με εντυπωσίασε με τα τραγούδια του που άκουσα. Ωραία μουσική, ωραίος στίχος, ωραίο όνομα... Προσωπικά περιμένω την κυκλοφορία του δίσκου τους ώστε σιγά σιγά να καθιερωθούν στον χώρο. Πιστεύω πάντως πως το ξεκίνημά τους ήταν δυναμικό. Ευχαριστώ το συγκρότημα για την κουβεντούλα που είχαμε, θα τα ξαναπούμε με την κυκλοφορία του δίσκου...

Σύντομο βιογραφικό των "ΝΕΚΥΙΑ"

Το συγκρότημα δημιουργήθηκε στις αρχές του 2004. Η θεματολογία των τραγουδιών τους ενίοτε στρατευμένη αγγίζει τα σύγχρονα προβλήματα ατομικά και κοινωνικά με λόγο αιχμηρό και επίκαιρο. Οι Νέκυια έχουν σα στόχο την διείσδυση τους στην ελληνική δισκογραφία και την ισχυρή live παρουσία τους τόσο στην Αθήνα όσο και στην επαρχία. Παράλληλα διατηρούν ισχυρή πεποίθηση ότι υπάρχει ο κατάλληλος χώρος και χρόνος για την αντεπίθεση της ελληνικής ροκ σκηνής.

Τα μέλη του συγκροτήματος :

Παναγιώτης Λυμπέρης - φωνή

Γιώργος Ματάκιας - κιθάρα

Κώστας Φωκάς - τύμπανα

Nτίνος Λαυρεντάκης - μπάσο

Επίσημος δικτυακός τόπος :

www.myspace.com/thenekyiaband

SouthernRock : "Νέκυια¨, μία λέξη η οποία θα αναγκάσει κάποιον να την ψάξει περισσότερο. Καταλήξατε εύκολα στο όνομα του συγκροτήματος?

Νέκυια : Το όνομα της μπάντας είναι η αλήθεια μας προβλημάτισε αρκετά και επιλέχθηκε κατόπιν ψηφοφορίας ανάμεσα σε αρκετά άλλα... Καταλήξαμε σε αυτό πρώτον γιατί πιστεύουμε ότι δημιουργεί το ενδιαφέρον στον άλλο να ψάξει και δεύτερον για τη σημασία του τόσο την κυριολεκτική όσο και την αλιγορική. ΝΕΚΥΙΑ είναι ο τίτλος της ραψωδίας Λ' της Ομήρου Οδύσσειας. Είναι η κάθοδος του Οδυσσέα στον Άδη με σκοπό να συμβουλευτεί τον Μάντη Τειρεσία, στην προσπάθειά του να επιτευχθεί το νόστιμον ήμαρ, δηλαδή τον δρόμο της επιστροφής στην πατρίδα του, την Ιθάκη. Μεταφορικά η ΝΕΚΥΙΑ συμβολίζει το εσωτερικό ταξίδι του καθενός από εμάς με στόχο την αυτογνωσία και τέλος την αυτοπραγμάτωση.

SR : Καταφέρατε να κερδίσετε ένα δισκογραφικό συμβόλαιο από την Warner Music. Πότε πιστεύετε πως θα κυκλοφορήσει ο πρώτος σας δίσκος? Λίγα λόγια για τον δίσκο?...

ΝΚ : Ναι, κερδίσαμε το μουσικό διαγωνισμό της Warner και αυτήν τη στιγμή ο δίσκος είναι στην τελική φάση. Καλώς εχόντων των πραγμάτων θα κυκλοφορήσει μέσα στον Σεπτέμβριο. Θα περιέχει 11 τραγούδια και τιτλοφορείται "Εκδίκηση Της Σιωπής". Τα κομμάτια είναι είτε βιωματικά, είτε πηγάζουν από κοινωνικά προβλήματα και προσωπικά αδιέξοδα-προβληματισμούς. Θεωρούμε ότι πάνω από όλα είναι μια δουλειά με αλήθεια και ελπίζουμε να την αγαπήσει ο κόσμος.

SR : Έχουμε δει δημοσιευμένα ποιήματα του Π.Λυμπέρη. Θα ακολουθήσουν κι άλλα?

ΝΚ : Ναι, θα ακολουθήσουν κι άλλα ποιήματα του τραγουδιστή, καθώς ο τελευταίος διακατέχεται από το μικρόβιο της ερασιτεχνικής ποίησης.

SR : Πραγματοποιείτε live εκτός Αθηνών?

ΝΚ : Σκοπός μας και ευχή μας είναι να καταφέρουμε να παίξουμε τη μουσική μας σε όλη την Ελλάδα.

SR : Υπάρχουν κάποια συγκροτήματα που έχουν ξεχωρίσει?

ΝΚ : Από ελληνική σκηνή Διάφανα Κρίνα, Τρύπες, Ξύλινα Σπαθιά και ο πρίγκιπας του ελληνικού ροκ Π.Σιδηρόπουλος αποτελούν πηγή έμπνευσης.

SR : Πιστεύετε ότι η ελληνική σκηνή μπορεί να ανακάμψει?

ΝΚ : Ναι, η ελληνική σκηνή μπορεί και πρέπει να κάνει την αντεπίθεσή της..... Ήγγικεν η ώρα, υπάρχει μία υπερφουσα δυναμική σχεδόν υπόγεια με χιλιάδες γκρουπάκια (βλέπε schoolwave) έτοιμη να ανατιναχτεί.... Και ο κόσμος νομίζω βαρέθηκε τα ίδια και τα ίδια, θέλει κάτι αυθεντικό, κάτι που μόνο αυτή η σκηνή μπορεί να του δώσει...

SR : Θα ήθελα να μου πείτε 3 γεγονότα τα οποία θεωρείτε σημαντικά στην πορεία του συγκροτήματος.

ΝΚ : 3 σημαντικά πράγματα στην πορεία του group? Χμμμ, το πρώτο κομμάτι που συνθέτει, το πρώτο του live και στην προκειμένη περίπτωση η πρώτη ευκαιρία που του δίνεται να βγει σε πιο ευρεία όρια. Για μας αυτή η ευκαιρία ήταν η νίκη στο διαγωνισμό της Warner.

Η συνέντευξη δόθηκε στον Κ. Τσιανάκα

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

exei kikloforisei to cd kai exei vgei kai to prwto tous videoclip tou "gyrna ksana" sto mad.
pragmatika poli kali douleia, poli kali parousia kai enas sevasmos stin mousiki kai stous stixous pou ginontai anapospasto kommati tis. kai fisika i neanikotita pou anavlizoun einai empnefsi!!
Mpravo kai pali mpravo!!