Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2008

Συνέντευξη Με Το Γκρουπ "Σέλας"

Πρόκειται για μία σχετικά καινούργια μπάντα η οποία είναι ενεργή και η σκηνή σίγουρα έχει ανάγκη από τέτοιες μπάντες. Φέτος ηχογράφησε το πρώτο της demo το οποίο περιέχει 4 κομμάτια.

Ευχαριστώ τα παιδιά που μου το έστειλαν και τους δίνω τα συγχαρητήρια μου για την δουλειά που παρουσιάζουν. Τους ευχαριστώ επίσης που μπήκαν στον κόπο να απαντήσουν στις ερωτήσεις μας.

"Το Βόρειο Σέλας είναι ένα φαντασμαγορικό φαινόμενο, σπάνιο αλλά εκθαμβωτικό, όποτε συμβαίνει. Η επιστημονική του εξήγηση είναι πολύπλοκη και ίσως να κουράσει, το σίγουρο όμως είναι, πως όταν η φύση έχει κέφια τα λόγια περισσεύουν. Έτσι και οι "Σέλας" μέσα από πολλές και, συχνά, δύσκολες δοκιμασίες προσπαθούν να δημιουργήσουν τις μουσικές αποχρώσεις πάνω στις οποίες ο ακροατής θα μπορέσει να φανταστεί το δικό του βόρειο σέλας...""

Δισκογραφία : Δύο Αιώνες Μετά (2008 cd-single)

Τα μέλη του συγκροτήματος : Θάνος Λέντης - φωνή

Ηλίας Πάλλας - κιθάρα

Τόλης Μαΐστρος - κιθάρα

Δημήτρης Κομματάς - μπάσο

Χρήστος Κοντός - κρουστά

Eπίσημος δικτυακός τόπος http://www.myspace.com/selastheband

SouthernRock.gr : Κυκλοφορεί πλέον το πρώτο σας demo με τίτλο "Δύο Αιώνες Μετά". Λίγα λόγια?...

Σέλλας : Ήμασταν για τρείς μήνες στο studio, προσπαθήσαμε να φέρουμε στο cd το κλίμα που έχουμε στα live.Πειραματιστήκαμε με διάφορους ήχους ,δοκιμάσαμε τους εαυτούς μας και είμαστε αρκετά ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα, Αυτά τα τραγούδια αποτελούν τα μουσικά όρια στα οποία κινούμασταν τον καιρό που έγιναν οι ηχογραφήσεις.

SR : Εκτός από τον Δημήτρη Κομματά που γνωρίζω πως ήταν μέλος των Ζαρατούστρα, τα άλλα μέλη είχαν τις δικές τους μουσικές περιπλανήσεις?

ΣΛ : Όλοι έχουμε από μια μικρή περιπέτεια, Ο Θάνος έπαιζε μπάσο στους πολύ καλούς μας φίλους, 1000 mods, Ο Τόλης έχει παίξει κιθάρα σε διάφορα σχήματα με ροκ προσανατολισμούς, ο Χρήστος έχει ασχοληθεί με περισσότερα μουσικά είδη και ο Ηλίας για αρκετό καιρό έπαιζε κιθάρα σε διάφορες μπουάτ,

SR : Για ποιους λόγους νομίζετε ότι πολλά συγκροτήματα ενώ υπάρχουν επί πολλά χρόνια, καθυστερούν να κυκλοφορήσουν κάποιον δίσκο?

ΣΛ : Μπορεί να υπάρχουν αρκετοί λόγοι, Η εγγραφή ενός δίσκου δεν είναι και η πιο εύκολη δουλειά στον κόσμο. Πολλά από τα γκρουπ ίσως να μη δείχνουν την επιμονή και την υπομονή που χρειάζεται, Από την άλλη μεριά οι δισκογραφικές εταιρείες δε φαίνεται να εμπιστεύονται και να στηρίζουν τέτοιου είδους μουσικές προσπάθειες, Μάλλον προτιμούν πιο σίγουρες και περπατημένες οδούς,

SR : Έχετε ξεχωρίσει κάποια από τις συνεργασίες σας στα live?

ΣΛ : Έχουμε κρατήσει πολύ καλές σχέσεις με τις "Mέρες" και τους "Bαυκάλημα" όχι μόνο λόγω μουσικής αλλά επειδή είναι και πολύ καλά παιδιά. Τελευταία μας άρεσαν και οι new specul.

SR : Έρχεστε σε επαφή μέσω του internet με άλλα συγκροτήματα ώστε να εμφανιστείτε σε κάποια σκηνή μαζί?

ΣΛ : Το μεγαλύτερο ποσοστό των επαφών του συγκροτήματος με τον έξω κόσμο γίνεται μέσω του internet.Αρκετά live έχουν κανονιστεί από το myspace ή από άλλα μουσικά site.H αλήθεια είναι ότι σ’ αυτή την περίπτωση το internet μας έχει βοηθήσει πολύ,

SR : Για το τέλος θα ήθελα να μου πείτε 3 γεγονότα τα οποία θεωρείτε σημαντικά στην πορεία του group.

ΣΛ : Kαλύτερα να μη σταθούμε σε μεμονωμένα γεγονότα.Το πιο σημαντικό για εμάς είναι ότι μεταξύ μας έχουμε κτίσει μια ισχυρή φιλία και ότι μπορούμε μέσω των τραγουδιών να επικοινωνήσουμε με μια μικρή μερίδα ανθρώπων, Το επόμενο πιο σημαντικό γεγονός θα είναι η ηχογράφηση ενός ολοκληρωμένου δίσκου

Δεν υπάρχουν σχόλια: