Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2008

Συνέντευξη Με Τους "Σύμπτωμα"

Από την Ορεστιάδα έρχονται οι Σύμπτωμα, που πριν λίγο καιρό κυκλοφόρησαν το πρώτο τους single το οποίο είναι ο προάγγελος της πρώτης τους ολοκληρωμένης δισκογραφικής δουλειάς που αναμέμεται να κυκλοφορήσει την άνοιξη. Η σκηνή χρειάζεται νέα πρόσωπα γεμάτα όρεξη για δουλειά και ταλέντο που θα δώσουν φρέσκες ιδέες στον χώρο. Στους επίσημοι δικτυακούς τόπους του group μπορείτε να κατεβάστε δωρεάν τη δουλειά τους. Ευχαριστώ πολύ τα παιδιά (Νίκο, Χρήστο, Κώστα), θα τα ξαναπούμε!...


Σύντομο βιογραφικό

Το συγκρότημα δημιουργήθηκε το 2006 στην Ορεστιάδα. Έχουν πάρει μέρος σε διάφορα φεστιβάλ ενώ έχουν αρκετές εμφανίσεις σε rock bars. Το καλοκαίρι του 2008 κυκλοφορεί το πρώτο single τους με τίτλο "Ενα Σημάδι …Ενα Ονειρο Ντροπής" και περιέχει 4 κομμάτια.


Τα μέλη του συγκροτήματος :

Χρήστος Ασλανίδης - drums, στίχους
Νίκος Ζέρζης - κιθάρα, μουσική επιμέλεια
Κώστας Χατζόπουλος - φωνή, στίχους


Eπίσημοι δικτυακοί τόποι :

http://www.myspace.com/symptomagr

http://www.symptoma.gr


Δισκογραφία : Ένα Σημάδι ...Ένα Όνειρο Ντροπής (2008)


SouthernRock : Έπειτα από ένα δύσκολο ξεκίνημα του καλοκαιριού λόγω των πανελληνίων καταφέρατε να έχετε μία δυναμική και ενεργή παρουσία στη συνέχεια του καλοκαιριού.Πιστεύω πως έχετε μείνει ευχαριστημένοι μέχρι στιγμής.

Χρήστος: Ναι όντως. Είχαμε πει λίγο να κόψουμε τα πολλά - πολλά με την μπάντα για να περάσουμε και σε κάποια σχολή (γέλια), στην τελική δεν αντέξαμε και απλά περιορίσαμε τη φάση. Έτσι συνεχίσαμε τις πρόβες και δουλέψαμε πάνω στο υλικό ώστε με το που θα τελειώναμε να σκάσουμε κάτι… έτσι κάποιους μήνες πριν κατεβούμε Καβάλα για να ηχογραφήσουμε το υλικό, γνωριστήκαμε με τον παραγωγό μας τον Παπαναστασίου Τάσο και όλα κυλήσανε σαφώς καλύτερα!

SR : Πλέον κυκλοφορεί το πρώτο σας cd-single με τίτλο "Ενα Σημάδι …Ενα Ονειρο Ντροπής" .Πως προέκυψε ο συγκεκριμένος τίτλος?

Νίκος: Τον τίτλο τον έβγαλα εγώ μέσα στην τάξη βασιζόμενος πάνω σε ένα στίχο του Χρήστου και του Κώστα από δύο διαφορετικά μας κομμάτια, το ‘Όνειρο ντροπής’ και το ‘Σημάδι’, αντίστοιχα. Τα δύο αυτά κομμάτια μιλάνε για την όλη φάση της σημερινής εποχής, που τα όνειρα όλων, τείνουν να καταντήσουν όνειρα ντροπής.

SR : Ποιο είναι το όνειρό σας σαν συγκρότημα παιδιά; Μέχρι πότε βλέπετε να είστε μαζί;

Χρήστος, Νίκος: Αναγνωρισιμότητα και μια καλή πορεία στο χώρο… [ και μια βιλάρααα!!! ;) ] , χαχαχαχα!

Νίκος: Ευτυχώς έχουμε βάλει αρκετές βάσεις με το συγκρότημα, που δεν αξίζει να το παρατήσουμε.. έτσι έχουμε πει να έχουμε στάνταρ πρόβες, ώστε να δουλεύουμε νέο υλικό κι να συνεχίσουμε τουλάχιστον στα φοιτητικά μας χρόνια, από εκεί και πέρα βλέπουμε!!

SR : Η μουσική και οι στίχοι σας είναι αποτέλεσμα ομαδικής ή ατομικής δουλειάς? Πως θα αποκαλούσατε το είδος της μουσικής σας?

Χρήστος: Δεν μπορούμε να πούμε ότι κάποιος γράφει τα κομμάτια και τα πασάρει στην μπάντα ...αυτό που θέλουμε να βγει προς τα έξω είναι κάτι ομαδικό. Έχουμε αναθέσει κάποιους ρόλους όπως ότι ο Κώστας και εγώ είμαστε στο στιχουργικό μέρος και στις μελωδίες της φωνής, ενώ ο Νίκος στη μουσική επένδυση των κομματιών.
Βέβαια και ο παραγωγός μας, ο Τάσος Παπαναστασίου, μας βοηθάει με τις ιδέες του, και εχει τη γενική επιμέλεια πάνω στα κομμάτια μας! Είναι το άτομο έξω από την μπάντα…η έξω ματιά..

Νίκος: Προσπαθήσαμε και προσπαθούμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό… Το είδος της μουσικής μας θα το χαρακτηρίζαμε ως "Ελληνόφωνο New Wave / Alternative". Πιστεύουμε, πως μας ταιριάζει απόλυτα γιατί παρόλο που έχουμε ελληνικούς στίχους, η μουσική και το όλο concept είναι ξενόφερτο!

SR : Ένα κομμάτι σας έχει τίτλο "Δωμάτιο 311". Ποιο είναι αυτό το δωμάτιο?

Χρήστος: Το κομμάτι ξεκινήσαμε να το δουλεύουμε όταν ήμασταν στην 7ήμερη… και συγκεκριμένα στο δωμάτιο 311..
Παίζαμε unplugged τα κομμάτια μας στο δωμάτιο, και λέω στον Κώστα και στο Νίκο το ρεφρέν του κομματιού και ξεκίνησε όλο..!

Νίκος: Για το κουπλέ ο Χρήστος βασίστηκε πάνω σε μια μουσική μελωδία που του είχα στείλει μέσω κινητού (στην τάξη πάντα). Από εκεί και πέρα ξεκίνησα να δουλεύω πάνω στην μουσική του κομματιού.
Στο στιχουργικό μέρος, το μεγαλύτερο μέρος το έχει γράψει ο Χρήστος, αλλά έχω βάλει και εγώ κάποιους, όπως και ο Κώστας..

SR : Έχετε ήδη εμφανιστεί σε αρκετά δυνατά φεστιβάλ παρέα με μεγάλα ονόματα. Θα θέλατε να μας πείτε ποιος κανονίζει τις συναυλίες σας?

Χρήστος: Έχουμε κλείσει αρκετές συναυλίες και σε διαφορετικά μέρη για αυτό το καλοκαίρι..
Εκτός από το Schoolwave που έχουμε στην Αθήνα, έχουμε ένα live στο Two festival στην Κρήτη μαζί με τους Magic De Spell, στο Summer Camp ’08 (ex Metal Healing) στην Δράμα, στο φεστιβάλ Νεολαίας του Άρδα μαζί με τα Υπόγεια Ρεύματα, στον Έβρο, εννοείται στην πόλη μας. Εκτός αυτού μιλάμε και για άλλες εμφανίσεις για τις οποίες όμως δεν έχουν οριστικοποιηθεί ακόμα οι ημερομηνίες διεξαγωγής τους, όπως στην Καβάλα, στην Θεσσαλονίκη, στην Εύβοια, στη Αθήνα και στη Λάρισα.
Πάντως για οτιδήποτε παίζει από συναυλίες μπορεί όποιος ενδιαφέρεται να τσεκάρει την σελίδα μας στο myspace.

Νίκος: Τις περισσότερες εμφανίσεις μας τις κλείνει ο Χρήστος, άλλα μερικές και ο ατζέντης μας, ο Ναθαναηλίδης Τάσος.

SR : Σχεδόν όλα τα νεανικά συγκροτήματα θα ήθελαν να συμμετέχουν στο schoolwave. Εσείς αυτό το καταφέρατε. Τι σας έχει μείνει από το φεστιβάλ?

Νίκος: Ο κόσμος ήτανε απίστευτος, δηλαδή έβλεπα άτομα να τραγουδάνε τους στίχους από τα κομμάτια μας, να συμμετέχουν και γούσταρα ακόμη περισσότερο!

Χρήστος: Θα συμφωνήσω με το Νίκο! Αλλά τι να λέμε.. τα παιδιά, συγνώμη κιόλας, ΓΑΜΗΣΑΝΕ. Ήτανε πολύ θερμό το κοινό. Ειδικά η στιγμή που κατέβηκα από τα τύμπανα για να μοιράσω κάτω καπνογόνα και ο Νίκος και ο Κώστας «παίζανε» με το κοινό.. δεν περιγράφεται!

SR : Πέρα από τη σελίδα του συγκροτήματος στο myspace, εσείς οι 2 διατηρείτε και την προσωπική σας σελίδα. Λαμβάνετε σχόλια από το κοινό?

Νίκος: Η αλήθεια είναι πως ο χώρος της μπάντας στο space, σφύζει από comments αλλά και τα ατομικά μας profiles από requests και θετικά σχόλια για την μπάντα!

Χρήστος: Είναι γενικά πολύ όμορφο συναίσθημα…! Χαίρεσαι να διαβάζεις θετικά σχόλια γιατί βλέπεις πως η μουσική σου έχει ανταπόκριση! Αλλά και τα αρνητικά σχόλια τα γουστάρουμε…γιατί από τα αρνητικά διορθώνεσαι και γίνεσαι καλύτερος!!

SR : Το πρώτο βήμα έγινε και κυκλοφορεί το πρώτο σας cd-single. Πότε θα ακούσουμε την ολοκληρωμένη δουλειά σας;

Αν όλα κυλίσουνε όπως τα υπολογίζουμε, το Μάρτιο του 2009 θα έχουμε στα χέρια μας το πρώτο μας ολοκληρωμένο μας Άλμπουμ.
Ήδη έχουμε αρχίσει να δουλεύουμε πάνω σε αυτό και πιστεύουμε πως το τελικό αποτέλεσμα θα είναι κάτι πολύ πιο δυνατό! Βέβαια ετοιμάζουμε στον δίσκο αυτό και κάποιες συμμετοχές –έκπληξη- με γνωστούς καλλιτέχνες της εγχώριας μουσικής σκηνής!

SR : Κλείνοντας, θα ήθελα να μου πείτε 3 γεγονότα τα οποία θεωρείτε σημαντικά στην πορεία του group.

Χρήστος, Νίκος: Ο πρώτος σταθμός είναι η εμφάνισή μας στο Schoolwave 2008, ο δεύτερος είναι η γνωριμία μας με τον παραγωγό μας, τον Τάσο Παπαναστασίου, με τον οποίο δέσαμε όχι μόνο στο θέμα της δουλειάς αλλά και σε προσωπικό επίπεδο και έτσι γουστάρουμε τρελά και ο τρίτος σταθμός ...αναμένεται!

SR : Ευχαριστώ πολύ παιδιά, σας εύχομαι ό,τι καλύτερο...

Χρήστος, Νίκος: Από εμάς, τις καλύτερες ευχές για εσένα φίλε Κώστα αλλά και σε όλους όσους διαβάσανε αυτή τη συνέντευξη, καλό καλοκαίρι και keep rockin..!! :p
Για την δουλεία που έχουμε ανεβάσει τώρα στο myspace, παίρνουμε όλο και περισσότερα θετικά σχόλια και αυτό μας δίνει την δύναμη να συνεχίσουμε…
Πραγματικά δηλαδή το ελάχιστο που θα πει ο καθένας θα σου δώσει έστω και λίγο παραπάνω ώθηση.. γιαυτό και τους ευχαριστούμε όλους..

Η συνέντευξη δόθηκε στον Κ. Τσιανάκα

Δεν υπάρχουν σχόλια: