Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2008

Συνέντευξη με το γκρουπ "Πυξίδα"

Πρόκειται για ένα σχετικά νέο συγκρότημα, το οποίο κυκλοφόρησε την πρώτη του δισκογραφική δουλειά φέτος τον Μάρτιο με τίτλο "Η Αγάπη Είναι Γιορτή" και όπως καταλαβαίνετε από τον τίτλο πρόκειται για ένα χαρούμενο cd. Η επαφή που είχα με τον Γιάννη και την Κωνσταντίνα είναι ακόμα μια ευχάριστη έκπληξη που μου προσέφερε το myspace. Έχουμε την ευκαιρία λοιπόν να τους γνωρίσουμε λίγο περισσότερο και γι'αυτό θέλω να τους ευχαριστήσω για την άμεση ανταπόκρισή τους. Ελπίζω πως θα χρειαστεί να τα ξαναπούμε...

Λίγα πράγματα για τους "Πυξίδα"

2 μουσικοί οι οποίοι μέχρι τώρα είχαν τις δικές τους συνεργασίες, ενώνονται για να δημιουργήσουν το group "Πυξίδα". Ο Γιάννης Ζάρας λοιπόν και η Κωνσταντίνα Νάσιου ενώνουν τους δρόμους τους και κυκλοφορούν την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά με τίτλο "Η Αγάπη Είναι Γιορτή". Ο Γιάννης Ζάρας υπογράφει τη μουσική και τους στίχους όλων των τραγουδιών, ενώ η Κωνσταντίνα τραγουδάει. Το ύφος του συγκροτήματος κινείται σε pop-rock ήχους.

Δισκογραφία : Η Αγάπη Είναι Γιορτή (2008 Impact Music)

pyksida

Επίσημος δικτυακός τόπος του συγκροτήματος :

http://www.myspace.com/pixida2008

SouthernRock : Έπειτα από πολλές αξιόλογες συνεργασίες ήρθε η δημιουργία του group Πυξίδα. Έχεις κερδίσει πολλά δίπλα σε ανθρώπους όπως ο Δ.Σαββόπουλος, Μ.Ρασούλης κ.α.?

Πυξίδα : Είναι μεγάλη τιμή για εμένα που συνεργάστηκα με αυτούς τους καλλιτέχνες. Οι συζητήσεις με τον Δ.Σαββόπουλο και τον

Μ.Ρασούλη έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Η συνεργασία με τον Ν.Παπάζογλου και με την Μ.Δημητριάδη στον Κεραμικό και σε συναυλίες αντίστοιχα ήταν πολύ όμορφη, γιατί μιλάμε για πολύ μεγάλους και πολύ ροκ κατά την γνώμη μου τραγουδιστές. Οι συνεργασίες με καλλιτέχνες τέτοιου επιπέδου είναι παρακαταθήκη για κάθε νεότερο καλλιτέχνη.

SR : Πρώτη δισκογραφική δουλειά με τίτλο "Η Αγάπη Είναι Γιορτή"...

Πξ : Ναι, είναι η πρώτη μας δισκογραφική δουλειά. Δώδεκα τραγούδια και πάμε την βόλτα μας.

SR : Επηρεάζει η σχέση σου τα τραγούδια που γράφεις? Πχ ένας καυγάς με την Κωνσταντίνα, θα σε ωθούσε να γράψεις ένα κομμάτι το οποίο αργότερα θα ερμήνευε η ίδια?

Πξ : Δεν μπορώ τους καυγάδες και τις φωνές και ευτυχώς ούτε και η Κωνσταντίνα. Καυγάδες γιατί? Τι έχουμε να χωρίσουμε? Δεν υπάρχουν καυγάδες, υπάρχει συνεργασία και πλάκα. Και έτσι φτιάχνουμε και τα τραγούδια μας.

SR : Πραγματοποιούνται live?

Πξ : Εδώ και 2 χρόνια κάνουμε live. Μέσα στο καλοκαίρι θα κάνουμε αρκετά. Θα ανεβάσουμε και τις ημερομηνίες σύντομα στο myspace.

SR : Υπάρχουν συνθήκες ώστε ένα group να αντέξει στον χρόνο? Πως φαντάζεσαι την πορεία του groyp?

Πξ : Κι αν δεν υπάρχουν πρέπει να δημιουργήσουμε. Πιστεύω όμως ότι είναι η εποχή που τα συγκροτήματα αποκτούν δύναμη, γιατί ο κόσμος θέλει καινούργια πράγματα, νέους ανθρώπους και αυθόρμητη τρέλα. Για το πως φαντάζομαι το συγκρότημα? Φαντάζομαι στα επόμενα 10 χρόνια να κάνουμε πολλές συνεντεύξεις μαζί...

SR : Θα ήθελα να μου πείτε 3 γεγονότα τα οποία θεωρείτε σημαντικά στην πορεία του group.

Πξ : Τα γεγονότα είναι πολλά γιατί κάθε live είναι ξεχωριστό.

SR : Που μπορεί να βρει κάποιος τον δίσκο σας?

Πξ : Την δουλειά μας θα την βρει όποιος θέλει στα δισκοπωλεία. Επίσης μπορείτε να την βρει σε πλατείες, σε παιδικές χαρές, σε λαϊκές αγορές, σε καφετέριες κλπ από τους φίλους μας πλανόδιους πωλητές. Ο καθένας αποφασίζει πως και που θα διαθέσει τα πολλά του ευρώ.

Πξ : Ευχαριστούμε πολύ για τη συνέντευξη, πάντα στη διάθεσή σου.

SR : Εγώ σας ευχαριστώ πολύ, είμαι σίγουρος πως θα τα ξαναπούμε...

Η συνέντευξη δόθηκε στον Κ. Τσιανάκα

Δεν υπάρχουν σχόλια: