Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2008

Συνέντευξη Με Τους "ΧορευτέςΤου Βυθού"

Άλλη μια ευχάριστη έκπληξη από την Θεσσαλονίκη. Έμπειροι μουσικοί-φίλοι δημιουργούν τους Χορευτές Του Βυθού και πριν 2 χρόνια κυκλοφορούν τον πρώτο τους δίσκο. Ένας εναλλακτικός δίσκος θα έλεγα που περιέχει 16(!!) κομμάτια. Η σκηνή σίγουρα χρειάζεται τέτοια άτομα και group οι οποίοι να την στηρίζουν με την πρώτη ευκαιρία όπως μπορούν.



Σύντομο Βιογραφικό

Το συγκρότημα δημιουργήθηκε το 2001 στη Θεσσαλονίκη. Τα μέλη του group έχουν υπάρξει μέλη διάφορων συγκροτημάτων (Τρύπες, Ροές, Ένα Μπουκέτο Κόκκαλα, The End). Το 2002 συμμετέχουν στη συλλογή της Undergroynd Tapes "Σκουπιδιαριό Ονείρων". To 2006 κυκλοφορεί ο πρώτος τους δίσκος με τίτλο "Χορευτές Του Βυθού", ενώ συμμετέχουν και στο αγγλικό περιοδικό Future Music με το κομμάτι "Λέξεις Σφαίρες". Το 2007 συμμετέχουν στη συλλογή της Undergroynd Tapes "Σκουπιδιαριό Ονείρων" με το κομμάτι "Κόσμος".



Τα μέλη του συγκροτήματος :

Μιχαήλ Αχλατζής - Φωνή, πλήκτρα, sampling,programming
Κώστας Φλωροσκούφης - τύμπανα
Νίκος Μποζίνης - κιθάρες
Άκης Καλαφάτης - πλήκτρα
Χρήστος Βογιατζής - μπάσσο
Σοφία Νικολαϊδου - Φωνή


Eπίσημοι δικτυακοί τόποι :

http://www.xoreftes.gr

http://www.myspace.com/xoreftes


Δισκογραφία : Χορευτές Του Βυθού (2006 Keri Records)


SouthernRock : Ποιες είναι οι διαφορές ανάμεσα στους Χορευτές Του Βυθού και στους Ένα Μπουκέτο Κόκκαλα? Τι άλλαξε πέρα από κάποιες αλλαγές στα μέλη?

Μιχαήλ Αχλατζής (Χορευτές Του Βυθού): Οι αλλαγές είναι πιο πολύ στον ήχο μας που νομίζουμε ότι έγινε πιο φρέσκος και πιο ηλεκτρονικός και ότι οι ιδέες είναι πιο φρέσκες διότι το προηγούμενο cd το δουλεύαμε 3 χρόνια, λόγω αλλαγής μελών αλλά και άλλων προβλημάτων

SR : Σε λίγο καιρό πρόκειται να κυκλοφορήσει ο καινούργιος σας δίσκος. Λίγα λόγια γι'αυτόν?... Τι διαφορετικό πρόκειται να ακούσουμε σε σχέση με τον πρώτο σας ομώνυμο?

ΜΑ : Το νέο μας cd θα κυκλοφορήσει στο τέλος του χρόνου και θα είναι πρώτα από όλα καλύτερος σε θέμα παραγωγής. Τα κομμάτια μας θα έχουν περισσότερα φωνητικά μετά από την προσθήκη της νέας μας τραγουδίστριας και πιο χορευτικός αλλά και και με περισσότερες κιθάρες και πιο groove ήχους. Υπάρχει μία ιδέα να κυκλοφορήσουμε ένα mini cd αλλά και δωρεάν download από το net και το cd να βγει στα μέσα του 2009. Αυτό θα το δούμε μέσα στον Οκτώβριο.

SR : Με ποιο συγκρότημα πιστεύεις πως θα ταιριάζατε μουσικά πάνω σε μία σκηνή? Είτε ελληνικό, είτε ξένο.

ΜΑ : Στην Ελλάδα δεν έχεις την πολυτέλεια να διαλέγεις group γιατί τα live που γίνονται είναι μετρημένα. Τώρα, από ξένα group θα ήθελα να παίξω με τους Unkle, τον Tricky, τους Super Fury Animals και άλλους που αν τους γράψω θα χρειάζεται καινούργιο πληκτρολόγιο το pc μου. Από ελληνικά δεν έχω κάτι συγκεκριμένο. Πάντως σαν group δεν έχουμε πρόβλημα να παίξουμε με οποιονδήποτε.

SR : Τι διαφορές βρίσκεται στην μουσική της ελληνικής σκηνής της προηγούμενης δεκαετίας με την σημερινή?

ΜΑ : Κοίταξε, κάθε δεκαετία έχει διαφορές όχι μόνο στην μουσική αλλά και στο image και στους στίχους. Η μεγαλύτερη διαφορά είναι ότι πια δεν είναι μεγάλες οι διαφορές με τα συγκροτήματα του εξωτερικού : Αγγλία, Αμερική.

SR : Έχουμε δει συμμετοχές σας σε συλλογές όπως της Underground Tapes. Στηρίζετε τέτοιες προσπάθειες που γίνονται? Υπάρχουν ακόμη άτομα που αγαπάνε και προσπαθούν για την σκηνή?

ΜΑ : Ναι, υπάρχουν απλώς έχουν αλλάξει τα χρόνια. Χρειάζεται πιο προσεγμένες δουλειές (εξώφυλα, promotion κτλ). Εμείς σαν group είμαστε υπέρ της μη εμποροποίησης της μουσικής. Σε κάθε μας live δίνουμε δωρεάν αρκετές κόπιες από τα cd μας και θα είμαστε πάντα θετικοί σε οποιαδήποτε αφιλοκερδής προσπάθεια.

SR : Θα ήθελες να πεις κάτι για το SouthernRock και την προσπάθειά του που ξεκινάει τόσο με την ελληνική σκηνή όσο και την ξένη?

ΜΑ : Ό,τι γίνεται για την ανάδειξη της εναλλακτικής σκηνής είναι θετικό. Ένα μπράβο και καλή υπομονή για την συνέχεια με πολύ επιτυχία.

SR : Που μπορεί να βρει κάποιος το cd σας?

ΜΑ : Το πρώτο μας cd κυκλοφορεί από την Κeri Records και διανέμεται από την Music Post. Υπάρχει στα κεντρικά δισκοπωλεία αλλά μπορούν να το παραγγείλουν από το site του group www.xoreftes.gr μέσω paypall ή στέλνοντας μας mail στο xoreftes@yahoo.co.uk.Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε Στο www.myspace.com/xoreftes μπορούν να ακούσουν δείγματα της δουλειάς μας.

SR : Τέλος, θα ήθελα να μου πεις 3 γεγονότα τα οποία θεωρείς σημαντικά στην πορεία του group.

ΜΑ : Ο θάνατος του μπασίστα μας Γρηγόρη Χαριτίδη, το δικό μας studio για πρόβες αλλά και ηχογράφησης και η κυκλοφορία τoυ πρώτου μας cd που το παιδεύαμε 3 χρόνια.

SR : Σε ευχαριστώ πολύ Μιχαήλ...

ΜΑ : Να'σαι καλά Κώστα, ελπίζω να τα ξαναπούμε σύντομα...

Η συνέντευξη δόθηκε στον Κ. Τσιανάκα

Δεν υπάρχουν σχόλια: