Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2008

Συνέντευξη με το γκρουπ "Ζαν Νταρκ"

Δεν έτυχε να δω το cd τους σε δισκοπωλείο, αλλά το είδα σε κάποιο forum. Μου φάνηκε κάπως περίεργο το όνομα του συγκροτήματος, όπως μου φάνηκε πολύ έξυπνο το εξώφυλλο. Πρώτη ενέργεια να κατεβάσω το cd και μετά από ένα μόνο βιαστικό άκουσμα μπορώ να πω πως μου άρεσαν πολύ. Προσωπικά είμαι κάπως δύσκολος στα γυναικεία φωνητικά, αλλά το cd το άκουσα ξανά και ξανά. Πλέον μπορώ να το προτείνω σε όλους... Ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Έμιλυ και τους Ζαν Νταρκ για τον χρόνο τους που μοιράστηκαν μαζί μας.

Ποιοι είναι οι "ΖΑΝ ΝΤΑΡΚ"

Οι Ζαν Νταρκ είναι ένα συγκρότημα με ιδρυτικά μέλη, το Maurizio Bonura, Ιταλό κιθαρίστα και συνθέτη και την Έμιλυ Παύλου, στιχουργό και ερμηνευτή των τραγουδιών που εκφράζονται αρκετά χρόνια με τη μουσική. Το 2004 το συγκρότημα κέρδισε το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό νέων καλλιτεχνών και συγκροτημάτων στα Τρίκαλα και έτσι αφήνοντας το χώρο των διασκευών έγραψαν δικά τους τραγούδια και ετοίμασαν το πρώτο τους album το οποίο περιέχει δέκα τραγούδια και κυκλοφορεί με ομώνυμο τίτλο.

Δισκογραφία : Ζαν Νταρκ (Live Music)

Επίσημος δικτυακός τόπος του συγκροτήματος :

http://www.myspace.com/zandarktheband

http://www.zan-dark.gr

SouthernRock : Πριν ξεκινήσετε να γράφετε δικά σας τραγούδια, έχετε πει πως παίζατε διασκευές. Τι είδους διασκευές? Τι κομμάτια?

Έμιλυ Παύλου : David Bowie, Placebo, Seal, Cream, Madrugada, System Of A Down κ.α..

SR : Η πρώτη θέση στον διαγωνισμό νέων καλλιτεχνών στα Τρίκαλα ήταν η αφορμή να αφήσετε τις διασκευές και να γράψετε δικά σας κομμάτια?

ΕΠ : Είχαμε ετοιμάσει δικό μας υλικό και με 2 δικά μας κομμάτια πήγαμε μόνο και μόνο για να δούμε την ανταπόκριση του κόσμου. Δεν περιμέναμε να κερδίσουμε κι όταν έγινε αυτό απλά πήραμε την απόφαση να ξεκινήσουμε την διαδικασία της δημιουργίας του πρώτου cd όπου και κάναμε στη φ Music. Η εταιρία μας το πρότεινε μετά από ένα live που κάναμε στη μουσική σκηνή Εξέδρα στο Νέο Κόσμο. Έκανε ήχο εκείνο το βράδυ ο Νίκος Σπυρόπουλος και μας κάλεσε στη Live να μιλήσουμε για το υλικό μας. Το άκουσε, του άρεσε και ξεκινήσαμε τη συνεργασία.

SR : Η κυκλοφορία του πρώτου σας ομώνυμου δίσκου ήταν κάτι που επιδιώκατε? Είχατε κάνει κι άλλες κινήσεις προηγουμένως?

ΕΠ : Δεν είχαμε κάνει άλλες κινήσεις γιατί γνωρίζουμε την κατάσταση που επικρατεί στις δισκογραφικές εταιρίες. Όταν μας πρότεινα από τη Live, ενθουσιαστήκαμε γιατί είναι μία ανεξάρτητη εταιρία που αν μη τι άλλο σέβεται τους καλλιτέχνες, κάτι σπάνιο στις μέρες μας.

SR : Είστε ικανοποιημένοι από τις πωλήσεις του δίσκου? Πήγε καλά?

ΕΠ : Τα cd που κόψαμε ήταν λίγα σε αριθμό και εννοείτε ότι έφυγαν καταρχάς από κόσμο και φίλους μας στα live.

SR : Πραγματοποιείτε συχνά live, ενώ κυκλοφορούν στο internet και κάποια live κομμάτια σας. Σκέφτεστε το ενδεχόμενο κυκλοφορίας ενός live δίσκου? Δουλεύετε πάνω σε καινούργιο υλικό?

ΕΠ : Έχουμε ήδη το υλικό του καινούργιου δίσκου γιατί γράφαμε το χειμώνα που μας πέρασε και το επόμενο βήμα μας είναι να το ηχογραφήσουμε. Κάθε κομμάτι που θα τελειώνει αποφασίσαμε να το ανεβάζουμε παράλληλα και στο myspace.

SR : Υπάρχουν προγραμματισμένες συναυλίες για το υπόλοιπο του καλοκαιριού?

ΕΠ : Σκεφτήκαμε να αφιερώσουμε πιο πολύ χρόνο στην ηχογράφηση παρά στα live, οπότε με τον καύσωνα εμείς θα κάνουμε τα μπάνια μας εντός στούντιο, για να έχουμε έτοιμο το υλικό από χειμώνα.

SR : Τέλος, θα ήθελα να μου πείτε 3 γεγονότα τα οποία θεωρείτε σημαντικά στην πορεία του συγκροτήματος.

ΕΠ : Ότι κερδίσαμε στο διαγωνισμό ενώ ήταν ανέλπιστο, το ότι βρήκαμε εταιρία που να εκφράζει την ιδεολογία μας σαν group και το ότι μετά από συνεργασία μας με κάποια σχετικά γνωστά ονόματα στον χώρο αποφασίσαμε να μην συνεργαστούμε ξανά με κανέναν που θα αποπροσανατολίσει τη δική μας φιλοσοφία. Σωστά ή λάθος εμείς πιστεύουμε στη δημιουργία και η επικοινωνία μας με τον κόσμο έχουμε φροντίσει να είναι ειλικρινής πάνω απ'όλα και κάθε φορά παίζουμε live σαν να είναι η πρώτη και ταυτόχρονα η τελευταία μας φορά. Τα δίνουμε όλα και δεν κρατάμε τίποτα.

ΕΠ : Κώστα σε ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σου και την αγάπη σου για την μουσική.

SR : Εγώ σας ευχαριστώ που θέλετε να διαδώσετε τη μουσική σας, και για την άμεση ανταπόκρισή σας. Θα τα ξαναπούμε με την κυκλοφορία του νέου σας δίσκου!!

Τα cd των Ζαν Νταρκ θα τα βρείτε στα Metropolis

Η συνέντευξη δόθηκε στον Κ. Τσιανάκ

Δεν υπάρχουν σχόλια: