Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2008

Συνέντευξη με τους "Πληνθέτες"

Συνέντευξη με τους "ΠΛΗΝΘΕΤΕΣ"


"ΠΛΗΝΘΕΤΗΣ είναι αυτός που τοποθετεί ενα πλην εκει που άλλοι βάζουν το συν και λέγονται ΣΥΝΘΕΤΕΣ." -- ΝΙΚΟΛΑΣ ΑΣΙΜΟΣ. Μέσα από αυτήν την φράση, μπορούμε να καταλάβουμε από που επέλεξαν το όνομα τους οι Πληνθέτες. Ένα πολύ δυναμικό συγκρότημα το οποίο μετράει λίγο κάτι παραπάνω από μια δεκαετία ζωής. Τα κομμάτια τους τα βρήκα καταπληκτικά και θεωρώ πως το cd μπορεί να ακουστεί αρκετές φορές συνεχόμενες. Δυστυχώς δεν τους έχω δει live, αλλά σίγουρα θα γίνει και αυτό κάποια στιγμή... Ο πολύ συμπαθητικός και δραστήριος Σταμάτης λοιπόν, δέχτηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις μας.. Τους χαιρετισμούς μου στην όλη την Κρήτη και τους Πληνθέτες...


Ποιοί είναι οι "Πληνθέτες"
Το συγκρότημα δημιουργήθηκε το 1999 στα Χανιά και από τότε η παρουσία τους στην τοπική ροκ σκηνή και η συμμετοχή τους σε φεστιβάλ τους έκανε γνωστούς σε ολόκληρη την Κρήτη. Ξεχωρίζουν οι συναυλίες τους με τα Διάφανα Κρίνα, Paul Di Anno, Socrates Drunk The Conium, Γιώργο Τσίγκο κ.α.. Από την πρώτη μέρα που ξεκίνησαν ως μουσική ομάδα, γράφουν δικά τους τραγούδια με καθαρή ροκ άποψη, μεράκι και σεβασμό πάνω από όλα στους ίδιους και στους φίλους τους. Το 2004 κυκλοφορεί ο πρώτος τους δίσκος "Πληνθέτες" από την "Wipe Out", ενώ τώρα ετοιμάζουν τον δεύτερο.
Δισκογραφία : Πληνθέτες (2004 Wipe Out)

plinthentes1


Τα μέλη του συγκροτήματος :

Παναγιώτης Σούνας - τύμπανα, κρουστά
Γιάννης Μανιτάκης - πλήκτρα, φωνή
Μηνάς Θεοδωράκης - κιθάρες
Γιώργος Νταμαδάκης - κιθάρες
Σταμάτης Ζολινδάκης - μπάσο, φωνή


Επίσημοι δικτυακοί τόποι του συγκροτήματος :

http://www.geocities.com/plinthetes

http://www.myspace.com/plinthetes
SouthernRock : Το 2004 κυκοφορεί ο πρώτος σας δίσκος από την Wipe Out. Πως προέκυψε αυτή η συνεργασία?
Σταμάτης Ζολινδάκης (Πληνθέτες): ......πολλές ρακές!!! χα χα

SR : Για ποιούς λόγους επιλέξατε να μελοποιήσετε το ποίημα χαμένα της Μαρίας Πολυδούρη?

ΣΖ : Τα ακόρντα στο "Χαμένα" προέκυψαν από εμένα πριν πολλά χρόνια σε αγαπημένη παραλία της νότιας Κρήτης. Είναι μια ανάμνηση από .. εποχές αναζήτησης .. χωρίς κινητά τηλέφωνα .. δεσμεύσεις και υποχρεώσεις... Το 2000 έπεσε το βιβλίο με τα ποιήματα ξανά στα χέρια μου... Το θυμήθηκα και το πρότεινα στους υπόλοιπους. Το jamarame λίγο και τελικά ..έδεσε.. !

SR : Στις αρχές του 2007 ξεκινησατε να δουλεύετε πάνω στο νέο σας δίσκο. Να περιμένουμε σύντομα την κυκλοφορία του?
ΣΖ : Με την προσθήκη ακόμα μιας κιθάρας στην μπάντα (Μηνάς Θεοδωράκης) πιάσαμε όλο το υλικό και την ενορχήστροση από την αρχή. Επίσης αναγκαστήκαμε να αλλάξουμε studio ηχογραφήσεων μιας και το πρώτο δεν κάλυπτε τις απαιτήσεις μας. Από αρχές Ιουνίου είμαστε σε καινούργιο χώρο (studio Διαπασόν - Χανιά) και ετοιμάζουμε ανανεωμένο υλικό με την πολίτυμη βοήθεια και την επιμέλεια του Άγγελου Σκορδίλη τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά!!! Πιστεύουμε ότι τέλη Σεπτέμβρη θα έχουμε έτοιμη δουλειά με 2 διασκευές ΕΚΠΛΗΞΗ !!
SR : Διάβασα πως στην συναυλία με τον Paul Di Anno έγινε χαμός. Τελικά η Κρήτη διψάει για ροκ καταστάσεις?

ΣΖ : Η Κρήτη ανέκαθεν χαρακτηρίζεται ανήσυχο νησί... Ροκ καταστάσεις πολλές, όπως και ελπιδοφόρα τα νέα μουσικά σχήματα (Dead June, Roundabout κτλ). Το αν διψάει ή όχι το νησί για ροκ φαίνεται από τα ονόματα που κατά καιρούς έχουν δώσει live.. Deep Purple, Uriah Heep, Dokken, Manfred Mann, Udo, Anathema... Και φυσικά Paul Di Anno όπου είχαμε την τιμή να είμαστε support. Να δώσουμε πολλά συγχαρητίρια στον σύλλογο Rock On South που πραγματικά γράφει ιστορία! Έχουμε ανεβάσει στο myspace ένα video όπου αποτυπώνεται καθαρά το κλίμα του live..!!

SR : Σας έχει περάσει η σκέψη να αλλάξετε τον στίχο σας σε αγγλικό?

ΣΖ : Το θέμα είναι να εκφράζεσαι σωστά.. Αν μπορείς να το κάνεις αυτό στην αγγλική γλώσσα τότε κάντο.. Αν όχι.. εκφράσου όπως σκέφτεσαι.. Μου φαίνεται πολύ δύσκολο να φανταστώ τους Πληνθέτες σε άλλη γλώσσα. Είμαστε ελληνόφωνο group όσο δύσκολο κι αν είναι αυτό σήμερα...

SR : Ποια είναι η γνώμη σου για την ελληνική σκηνή?

ΣΖ : Σίγουρα τα πράγματα δεν είναι καθόλου εύκολα αυτήν την εποχή.. Όσο όμως υπάρχουν group όπως η Μέδουσσα, Ρίχτερ, Μεθυσμένα Ξωτικά, Γυμνά Καλώδια και πολλά πολλά άλλα... κρατάμε γερά !!!! Μην ξεχνάμε ότι σε λίγο θα έχουμε ένα καινούργιο cd από τον Γ.Τσίγκο !!!

SR : Για το τέλος θα ήθελα να μου πεις 3 γεγονότα τα οποία θεωρείς σημαντικά στην πορεία του συγκροτήματος.

ΣΖ : Δύσκολο να ξεχωρίσεις .. μόνο τρία...
Θα αναφέρω την αποχώρηση του Χάρη από τα τύμπανα την εποχή που γράφαμε το πρώτο cd.. Κάτι που μας γονάτισε σε πολύ κρίσιμη περίοδο της πορείας μας. Όμως κάθε εμπόδιο για καλό!Την συγκίνηση που ένιωσα πρώτη φορά που εντόπισα σε live θεατή που δεν γνώριζα προσωπικά να τραγουδάει μαζί μας γνωρίζοντας τους στίχους πριν ακόμα κυκλοφορήσει το cd και την αξέχαστη γαβάθα με τις ρακές που μοιραστήκαμε με τα Διάφανα Κρίνα στο ίδιο Live, το καλοκαίρι του 2000.Την συνύπαρξη μας στο live του Paul Di Anno. Γνωρίσαμε από κοντά έναν ζωντανό θρύλο !!
ΣΖ : Κώστα μου σε ευχαριστώ πολύ !!! Σε περιμένουν πολλές ρακές στα Χανιά !!!

SR : Κι εγώ σε ευχαριστώ πολύ Σταμάτη, να τη θυμάσαι την υπόσχεση!! Ό,τι γράφει δεν ξεγράφει..!!! Τους χαιρετισμούς μου σε όλους τους Πληνθέτες, θα τα ξαναπούμε...


Το cd "Πληνθέτες" θα το βρείτε σε "Metropolis" και "Vergin". Επίσης ισχύει το mailorder της εταιρίας τους : www.wipeout.gr
Η συνέντευξη δόθηκε στον Κ. Τσιανάκα

Δεν υπάρχουν σχόλια: