Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2008

Συνέντευξη Με Τους "Κόρε Ύδρο"

To κομμάτι "Νύχτες Χωρίς Εσένα" ήταν αυτό που με ώθησε να ακούσω κι άλλα κομμάτια του group. Ο πρώτος δίσκος μου φάνηκε κάπως περίεργος, παράξενος... Μου άρεσε αυτό.. Έρχεται όμως ο επόμενος δίσκος. Κατά την γνώμη μου, η "Φτηνή Ποπ Για Την Ελίτ" είναι από τις καλύτερες δουλειές που έχουν βγει τα τελευταία χρόνια. Ελπίζω να συνεχίσουν να τα πηγαίνουν καλά τα παιδιά και κάποια στιγμή να τα πούμε σε κάποιο live καθώς έχω δει κάτι φοβερά βιντεάκια. Χαιρετισμούς στην Κέρκυρα.

Λίγα πράγματα για τους "ΚΟΡΕ ΥΔΡΟ"

Δημιουργήθηκαν το 1993 στην Κέρκυρα. Το 2003 κυκλοφορεί ο πρώτος τους επίσημος δίσκος με τίτλο "Αν Όλα Τέλειωναν Εδώ". Τον Αύγουστο του 2004 το συγκρότημα αντιμετώπισε τη μεγαλύτερη κρίση της ιστορίας του, φτάνοντας στα πρόθυρα της διάλυσης, λόγω της έντασης που προκλήθηκε στις σχέσεις των δύο ηγετικών μελών (Παντελή Δημητριάδη και Αλέξανδρου Μακρή). Το 2006 κυκλοφορεί ο δίσκος "Φτηνή Ποπ Για Την Ελίτ".

Δισκογραφία : Αν Όλα Τέλειωναν Εδώ (2003 Wipe Out Records)

Εφτά Μήνες Μετά (2003 koreydro.gr)

Φτηνή Ποπ Για Την Ελίτ (2006 Capitol (EMI))

Τα μέλη του συγκροτήματος :

Π.Ε. Δημητριάδης

Αλέξης Αποστολίδης

Αλέξανδρος Μακρής

Επίσημοι δικτυακοί τόποι του συγκροτήματος :

www.koreydro.gr

www.myspace.com/koreydro

SouthernRock : Το 2004 φτάσατε κοντά στη διάλυση. Καταφέρατε όμως να συνεχίσετε δυναμικά. Τελικά η διάλυση απέχει ένα κλικ από την επιτυχία?

Κόρε Ύδρο : Το ελπίζουμε, γιατί και τώρα σε μια παρόμοια κατάσταση βρισκόμαστε. Η διαφορά είναι ότι τότε ήμαστε μόνο ο Π.Ε., ο Αλέξανδρος και ο ντράμερ Αλέξης Αποστολίδης, ενώ τώρα μείναμε μόνο ο Π.Ε., ο Αλέξανδρος και ο ντράμερ Αλέξης Αποστολίδης. Πάμε καλά δηλαδή...

SR : Πρώτο live στην Αθήνα το 2006 στο Gagarin. Ποιες εντυπώσεις σας έχουν μείνει?

ΚΥ : Άγνοια κινδύνου, απίστευτη υποδοχή, ο συχωρεμένος ο Σουγκλάκος, ο διάλογος της Αρλέτας με τον Π.Ε. (Α: «Είσαι σαν πουλί». Π.Ε.: «Κι εσείς». Α: «Εγώ τι πουλί είμαι, μπούφος;»).

SR : Με ποιόν τρόπο συνθέτετε και γράφετε τα κομμάτια σας? Πρόκειται για ομαδική δουλειά?

ΚΥ : Όχι, προσωπική ή/και δυαδική δύο ατόμων. Πρώτα γράφονται οι στίχοι από τον Π.Ε., μετά γίνεται η «μελοποίηση» από τον ένα εκ των δύο ή σπανιότερα και από τους δύο μαζί και μετά η «ενορχήστρωση» από τον Αλέξανδρο. Σε κάθε φάση της διαδικασίας πάντως υπάρχει έντονη αλληλεπίδραση πάσης φύσεως, πολλές φορές με την εμπλοκή και τρίτων αδιακρίτως φύλου και πνευματικής στάθμης.

SR : Η τεχνολογία εξελίσσεται γρήγορα. Θεωρείτε αναγκαία την χρήση υπολογιστή στη δημιουργία μουσικής?

ΚΥ : Όχι.

SR : Κάθε δίσκος σας τι διαφορές έχει μουσικά και παραγωγικά από τον προηγούμενο?

ΚΥ : Θα απαντηθεί σε μερικούς μήνες που θα κλείσει η τριλογία.

SR : Με ποιο συγκρότημα θα θέλατε να κάνετε μια περιοδεία στην Ελλάδα?

ΚΥ : Σε αρκετά «αγγλόφωνα» δε θα λέγαμε «όχι». Δυστυχώς, ο «ελληνόφωνος» χώρος είναι πολύ πιο φτωχός, τόσο σε ποσότητα όσο και σε ποιότητα. Οι Μητέρα Φάλαινα Τυφλή είναι κοντά σ' εμάς στη γενικότερη καλλιτεχνική αισθητική. Αυτή τη στιγμή δε μπορούμε να σκεφτούμε άλλο συγκρότημα, της γενιάς μας τουλάχιστον, με ελληνικό στίχο και ήχο που δε θα μας έκανε να αισθανθούμε άβολα στην ιδέα της «συνύπαρξης». Μόνο singers-songwriters, όπως ο Φοίβος Δεληβοριάς ή η Μαρία Βουμβάκη.

SR : Θα ήθελα να μου πείτε 3 γεγονότα τα οποία θεωρείτε σημαντικά στην πορεία του group.

ΚΥ : Η συνάντηση του Π.Ε. με τον Αλέξανδρο στο σπίτι του δεύτερου στο Αεροδρόμιο το 2001, η συνάντηση του Π.Ε. με τον Αλέξανδρο στην Οικία Μοντσενίγου το 2004 και η συνάντηση του Αλέξανδρου με τον Π.Ε. στο Χαντερσφίλδι Υόρκης στα τέλη του 2007.

SR : Ευχαριστώ και πάλι για τον χρόνο σας..

ΚΥ : Εμείς ευχαριστούμε.

Η συνέντευξη δόθηκε στον Κ. Τσιανάκα

Δεν υπάρχουν σχόλια: