Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2008

Συνέντευξη Με Τους "Μειδίαμα"

Είναι πιθανό το όνομα του γκρουπ "Μειδίαμα" να μην σας λέε και πολλά. Το βέβαιο όμως είναι πως κάποια στιγμή θα ακούσετε γι'αυτούς. Απο τα καλύτερα πράγματα που έχω ακούσει τον τελευταίο καιρό, τόσο μουσικά όσο και στιχουργικά. Σίγουρα μπορούν να ακολουθήσουν τα βήματα κάποιων ισχυρών ονομάτων της ελληνικής σκηνής. Τα ντεμο κομμάτια τους τα οποία έπεσαν στα χέρια μου με άφησαν ενθουσιασμένο και έτσι περιμένω και την πρώτη τους επίσημη δισκογραφική δουλειά.

Οπωσδήποτε πρέπει να επισκεφτείτε την σελίδα τους στο myspace και να ακούσετε μερικά από τα κομμάτια τους. Χάρηκα που μίλησα με τον Κώστα και απάντησε στις ερωτήσεις μου.. Τους χαιρετισμούς μου σε όλα τα παιδιά του γκρουπ.

Τα μέλη του συγκροτήματος :

Χαράλαμπος - κιθάρα , φωνή

Πίπης - κιθάρα

Κωστας - sampler , πλήκτρα

Γιάννης - μπάσο

Αχιλλέας - κιθάρα , φωνή

Βασίλης - τύμπανα


Eπίσημος δικτυακό τόπος :

http://www.myspace.com/meidiama

SouthernRock : Πέρσι την Άνοιξη είδαμε τη συμμετοχή σας στον διαγωνισμό του Φίλιππου Νάκα. Ο σκοπός της συμμετοχής σας στον διαγωνισμό ήταν το συμβόλαιο;

Κώστας (Μειδίαμα) : Σκοπός της συμμετοχής μας στο διαγωνισμό του Νάκα ήταν μια καλή εμφάνιση στην πόλη της Αθήνας, που, δυστυχώς δεν έχουμε τη δυνατότητα να κατεβαίνουμε συχνά για συναυλίες. Ήταν θετικό, έστω και μέσω του διαγωνισμού, να ακουστεί το όνομα «Μειδίαμα» και στην πρωτεύουσα. Δε θέτουμε ως μοναδικό στόχο το δισκογραφικό συμβόλαιο όταν παίρνουμε μέρος σε διαγωνισμούς, αλλά μας ενδιαφέρει περισσότερο η συμμετοχή, η εμπειρία, η ανταλλαγή απόψεων και οι γνωριμίες με άλλα άτομα και συγκροτήματα.

SR : Ποιοι είναι οι στόχοι που έχετε θέσει ως γκρουπ; Πού θέλετε να φτάσετε;

Κώστας : Ο πιο διαχρονικός και πιο σημαντικός στόχος που έχουμε θέσει ως γκρουπ είναι να συνεχίσουμε να κάνουμε συναυλίες σε όσο το δυνατόν περισσότερα μέρη. Θέλουμε να έρθουμε σε επικοινωνία με πολλούς ανθρώπους, που, ίσως, μέσω της μουσικής, να έχουμε να μοιραστούμε μαζί τους ιδέες, απόψεις και, κυρίως, συναισθήματα.Θέλουμε να φτάσουμε στο σημείο να είμαστε ικανοποιημένοι από την πορεία μας ως μπάντα και, γυρνώντας στο παρελθόν, αυθόρμητα να χαμογελάμε.

SR : Πέντε χρόνια γκρουπ...Αρκετός χρόνος για να συγκεντρωθεί υλικό για μια δισκογραφία. Πότε να περιμένουμε μια τέτοια δουλειά;

Κώστας : Καλό θα ήταν να κάνεις την ερώτηση στις δισκογραφικές εταιρείες, οι οποίες έχουν την απαίτηση με τα δικά σου λεφτά να προωθήσουν τη δουλειά σου. Ευχαριστούμε, αλλά κάτι τέτοιο υποτιμά τη νοημοσύνη κάθε συγκροτήματος που παίζει για να εκφραστεί. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε μια αξιοπρεπή δουλειά, αρχικά μόνοι μας και, από ‘κει και πέρα βλέπουμε. Ευτυχώς, έχουμε υλικό όχι για μία δισκογραφική δουλειά, αλλά για πέντε, κι έτσι έχουμε τη δυνατότητα να επιλέγουμε τα καλύτερα, για μας και για τον κόσμο, τραγούδια

SR : Δέχεστε μηνύματα μέσω internet και σχόλια;

Κώστας : Η επικοινωνία μέσω internet είναι σε πολύ πρώιμο στάδιο ακόμα. Μπήκαμε στο myspace πριν ένα χρόνο περίπου και θέλει πολύ τρέξιμο η όλη φάση. Πάντως μέχρι στιγμής έχουμε αποκομίσει πολύ θετικά σχόλια απ' τον κόσμο και τον ευχαριστούμε πολύ γι' αυτό.

SR : Πραγματοποιείτε συχνά live;

Κώστας : Δεν έχουμε τη δυνατότητα να πραγματοποιούμε live όσο συχνά θα θέλαμε γιατί οι περισσότεροι μένουμε σε διαφορετικές πόλεις λόγω δουλειάς. Αναγκαστικά τα live γίνονται περισσότερο τις περιόδους διακοπών.

SR : Έχετε πραγματοποιήσει κάποια συνεργασία με γκρουπ μέσα από το myspace ή εκτός;

Κώστας : Έχουμε κάνει συναυλίες με αρκετά συγκροτήματα, με σημαντικότερα τα «Μωρά στη Φωτιά», τα «Υπόγεια Ρεύματα», τους «Raining Pleasure» και τους «Magic de Spell». Γενικά, μας αρέσει η συμμετοχή σε φεστιβάλ, γιατί σου δίνεται η δυνατότητα να γνωρίσεις κι άλλους καλλιτέχνες και να ανταλλάξεις απόψεις.

SR : Για το τέλος θα ήθελα να μου πείτε 3 γεγονότα τα οποία θεωρείτε σημαντικά στην πορεία του γκρουπ.

Κώστας : Η διάκριση στο διαγωνισμό Echoes of You, που έγινε στο Μύλο της Θεσσαλονίκης και μας έκανε να πατήσουμε γερά στα πόδια μας και να συνειδητοποιήσουμε ότι αυτό που εκφράζουμε δεν εκφράζει μόνο εμάς.

Οι συναυλίες που δώσαμε με συγκροτήματα όπως τα «Μωρά στη Φωτιά» και οι «Raining Pleasure», που είναι πολύτιμες και μοναδικές εμπειρίες.

Το τρίτο νομίζω ότι έρχεται...


Η συνέντευξη δόθηκε στον Κ. Τσιανάκα

Δεν υπάρχουν σχόλια: