Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2008

Συνέντευξη Με Το "Σχέδιο Πλανήτη"

Ακόμη ένα δισκογραφικό ντεμπούτο. Πριν 2 χρόνια κυκλοφόρησε η πρώτη δουλειά του group "Σχέδιο Πλανήτη". Οι κριτικές που έτυχε να διαβάσω δεν μπορώ να πω πως ήταν καλές, ευτυχώς όμως έπεσε το cd στα χέρια μου. 14 "σκαλισμένα" κομμάτια.. Προσωπικά θεωρώ πως μπήκαν στην δισκογραφία με το δεξί και πλέον θα περιμένω την δεύτερη δισκογραφική τους δουλειά. Όσοι δεν τους έχετε ακούσει αξίζει να δοκιμάσετε... Θανάση σε ευχαριστώ, θα τα πούμε ξανά..

Ποιοι είναι οι "ΣΧΕΔΙΟ ΠΛΑΝΗΤΗ"

Οι "ΣΧΕΔΙΟ ΠΛΑΝΗΤΗ" δημιουργήθηκαν το 2004 από τους Πασχάλης Μίλτος, Αποστολίδης Θανάσης και Μπουκουβάλας Αλέξης οι οποίοι αποτελούν το group μέχρι και σήμερα. Το 2006 κυκλοφορεί η πρώτη τους δισκογραφική δουλειά από την AnoKato Records με τίτλο "Σχέδιο Πλανήτη" και περιέχει 14 κομμάτια, ενώ συμμετέχουν και στη συλλογή Harvest 2005 της Ano Kato Records.

Δισκογραφία : Σχέδιο Πλανήτης (2006 Ano Kato Records)

Τα μέλη του συγκροτήματος :

Πασχάλης Μίλτος

Αποστολίδης Θανάσης

Μπουκουβάλας Αλέξης

Επίσημος δικτυακός τόπος του συγκροτήματος :

www.myspace.com/shedioplaniti

SouthernRock : Πως θα χαρακτηρίζατε το group σας? Περιέχει στοιχεία από pop, rock, ηλεκτρονική μουσική... Σκοπεύετε να πειραματιστείτε ακόμη περισσότερο?

Θανάσης Αποστολίδης (Σχέδιο Πλανήτη) : Αν το σύγχρονο ρεύμα της μουσικής είναι η απουσία ρεύματος και "φανατικών του τάδε είδους" τότε θα έλεγα ότι το group το χαρακτηρίζει περισσότερο το γούστο των δημιουργών του και όχι η αγωνία να το τοποθετήσει κάποιος μιa συγκεκριμένη ετικέτα. Κοινώς κάνουμε ότι μας αρέσει. Σχετικά με τον πειραματισμό, σε αυτό το άλμπουμ δεν κάναμε κάτι το avant guard, αλλά hip hop που δεν είναι hip hop, electro disco που δεν είναι electro disco και έχει στίχους πολιτικού τραγουδιού. Μας άρεσε που πετάξαμε τα πρέπει μακριά έστω και αν το αποτέλεσμα ξένισε ορισμένους..

SR : Όταν δημιουργήσατε το "Σχέδιο Πλανήτη", γνωρίζατε ότι θα πειραματιζόσασταν πάνω στην μουσική ή απλά προέκυψε στην πορεία?

ΘΑ : Δεν θα έλεγα ότι είναι τόσο πειραματισμός σε καθαρά μουσικούς όρους όσο ένα πείραμα σχετικά με τα δεδομένα μουσικά στυλ. Αυτό ήταν κάτι δεδομένο από την αρχή, το ότι είμαστε ανοιχτοί σε ό,τι προκύψει.

SR : Τα προσωπικά σας μουσικά ακούσματα ποια είναι?

ΘΑ : Αυτά που δεν προσβάλουν την αισθητική και τη νοημοσύνη μας ανεξαρτήτου προελεύσεως, και το τελευταίο το εννοούμε.

SR : Ο ομώνυμος δίσκος σας κυκλοφορεί από την Ano Katw Records. Ποια είναι τα οφέλη ενός ισχυρού label?

ΘΑ : Έτσι όπως διαμορφώθηκαν τα πράγματα, το ισχυρό label δεν έχει τίποτα να προσφέρει στην μουσική, είναι μία μπίζνα που την απασχολούν τα νούμερα και μόνο τα νούμερα, οπότε δεν πιστεύουμε ότι η μουσική και η έκφραση έχουν όφελος από τα νούμερα.

SR : Τα πράγματα στην Θεσσαλονίκη πως είναι? Είναι εύκολο να πραγματοποιηθούν Live? Ενδιαφέρεται το κοινό?

ΘΑ : Χμμμ, ερώτηση που συνήθως η απάντηση που περιμένει κάποιος είναι αρνητική, γκρινιάρικη κτλ, ε λοιπόν πιστεύουμε ότι τα πράγματα στην Θεσσαλονίκη είναι τέλεια !!!, υπάρχουν δηλαδή χώροι για live και κάποιος (λιγοστός αλήθεια, αλλά υπάρχει) κόσμος που ενδιαφέρεται. Με λίγα λόγια εάν υπάρχει όρεξη όλα γίνονται! Όπου δεν υπάρχει εκεί αρχίζει η γκρίνια σαν δικαιολογία για την απραξία. Δε λέω ότι όλα είναι στρωμένα με ροδοπέταλα, αλλά δεν μπορεί να φταίνε πάντα και οι "άλλοι".

SR : Υπάρχουν δισκογραφικές δουλειές από την ελληνική σκηνή που να σας προσέλκυσαν το ενδιαφέρον?

ΘΑ : Υπάρχουν, όχι πολλές αλλά τουλάχιστον είναι ουσιαστικές, και θέλουν να τις ψάξεις για να τις βρεις.

SR : Για το τέλος θα ήθελα να μου πείτε 3 γεγονότα τα οποία θεωρείτε σημαντικά στην πορεία του συγκροτήματος.

ΘΑ : Η σύλληψη της ιδέας του Σχεδίου Πλανήτη, τις αμέτρητες ώρες που περάσαμε στο home studio, το πρώτο μας live.

SR : Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο και τον κόπο σας...

ΘΑ : Κι εμείς ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον και την υποστήριξη στην σκηνή γενικότερα.

Το cd του group θα το βρείτε στα Metropolis.

Η συνέντευξη δόθηκε στον Κ. Τσιανάκα

Δεν υπάρχουν σχόλια: