Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2008

Συνέντευξη με τους Άλλοθι

Δε νομίζω πως χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις για τους Αλλοθι. Τα ευχάριστα νέα είναι πως ακόμα ροκάρουν και κάνουν αυτό που τους αρέσει και τους εκφράζει, ενώ σύντομα πρόκειται να κυκλοφορήσουν και την τρίτη τους δισκογραφική δουλειά. Θέλω να ευχαριστήσω τον Παρασκευά και την Κλιμεντίνη που απάντησαν στις ερωτήσεις. Θα τα ξαναπούμε σίγουρα με την κυκλοφορία του νέου άλμπουμ.

Σύντομο Βιογραφικό Eκατοντάδες συναυλίες και άφθονες συμμετοχές σε συλλογές από το 1988. Ανοίγανε σταθερά τις συναυλίες του Παύλου Σιδηρόπουλου για ενάμιση χρόνο: ήταν το συγκρότημα που ο Παύλος προτιμούσε να ανοίγει τις συναυλίες του. Αργότερα συνέχιζαν να παίζουν για κάποιο χρονικό διάστημα support και στους Απροσάρμοστους, ενώ έχουν κυκλοφορήσει δύο δίσκους (FLOX , ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΖΩ) στην ΑΝΟ ΚΑΤΟ RECORDS. Το 1991 μαζί με άλλα συγκροτήματα και μεμονωμένους καλλιτέχνες βρέθηκαν ανάμεσα στους ιδρυτές του πολιτιστικού φορέα Μουσικό Συνεργείο 2. Έγραψαν τη μουσική για το θεατρικό έργο Why Hanna's skirt won't stay down που ανέβηκε στη Βοστώνη και τη μουσική για τη θεατρική μεταφορά του βιβλίου Νεκρονομικόν. Το συγκρότημα αυτήν την περίοδο ηχογραφεί τον τρίτο δίσκο του.

Τα μέλη του συγκροτήματος : Παρασκευάς Κάππος - φωνή , κιθάρα

Κλιμεντίνη Δέδε - τύμπανα , φωνή

Πέτρος Αργυρακόπουλος - μπάσσο , φωνή

Νίκος Στρατάκης - κιθάρα - φωνή

Eπίσημοι δικτυακοί τόποι : www.allothi.com

www.myspace.com/allothi

Δισκογραφία : Νομίζω Πως Ζω (1996 ANOKATO RECORDS) , FLOX (2000 ANOKATO RECORDS)

Κώστας Τσιανάκας : Πότε και πως δημιουργήθηκαν οι Αλλοθι?

Άλλοθι : Οι "ΑΛΛΟΘΙ" λοιπόν δημιούργήθηκαν το 1988 από τις στάχτες των "WITHOUT NAME",γκρούπ - με αγγλικό στίχο - που έζησε για κάνα 2 χρόνια κάνοντας αρκετά Live σε ιστορικά μαγαζιά όπως το MAD CLUB, ΠΗΓΑΣΟΣ, Μουσική Αποθήκη κλπ. και παίζοντας μαζί με Μπάντες όπως π.χ. No Mans Land, Anti Troppau Council, Venericna Bolest k.a. ( και με συμμετοχές στις πρώτες κασσέτες - συλλογές του Rollin'Under). Δημιουργήθηκαν από την βαθύτερη ανάγκη να εκφράστούμε στην γλώσσα που μιλά η καρδια μας και, βασικά επειδή εφυγε απο το γκρούπ αυτός που ήξερε τα εγγλέζικα. Τέλος πάντων συνεχίσαμε να παίζουμε πλέον με ελληνικό στίχο.

ΚΤ : Είστε ευχαριστημένοι από την πορεία του γκρουπ? Έχετε μετανοιώσει για επιλογές σας?

Αλθ : Ευχαριστημένοι απόλυτα οχι, αλλά και ποιός είναι, για τις επιλογές μας όμως δεν έχουμε μετανοιώσει. Δεν τα έχουμε πάει και άσχημα δεδομένου οτι μέχρι και τώρα κάνουμε ο,τι μας αρέσει ( και οποτε θέλουμε!).

ΚΤ : Η τελευταία σας δισκογραφική δουλειά κυκλοφόρησε το 2000. Στα 8 χρόνια που μεσολάβησαν μέχρι σήμερα ποιες ήταν οι δραστηριότητές σας?

Αλθ : Ο Κάππος έκανε 2 παιδιά, άλλαξε 7 δουλειές χρεώθηκε ως το λαιμό , η Δέδε τα ίδια εκτός απο παιδιά, αλλάξαμε γύρω στους 400 Μπασσίστες ( και Κιθαριστες αλλά αυτοί βγαίνουν σε αφθονία), ο Πέτρος παντρεύτηκε έκανε και μια Κόρη. Ο Νίκος είναι πολύ φρέσκος δεν μπορώ να τον κάψω τόσο γρήγορα. Στο ενδιάμεσο απο αυτές τις ασχολίες έχουμε κάνει πάρα πολλά Live, γράφουμε και ηχογραφούμε νέο υλικό που αν είστε τυχεροί και ζήσετε πολλά χρόνια θα το ακούσετε κιόλας.

ΚΤ : Αυτήν την περίοδο ηχογραφείτε τον καινούργιο σας δίσκο. Πότε περιμένετε να κυκλοφορήσει? Λίγα λόγια για το τι να περιμένουμε?

Αλθ : Τι έτος έχουμε τώρα? Και πόσα χρόνια χρειάστηκαν για να χτιστεί το γιοφύρι της άρτας ? Σοβαρα τώρα. Ηχογραφήσεις έχουν προχωρήσει αρκετά, κάποια τραγούδια ήδη τα παίζουμε στις εμφανίσεις μας. Δεν θα μπορούσαμε εύκολα να περιγράψουμε τι να περιμένετε αλλά δεδομένου πως τα τραγούδια δεν μπαίνουν στον δίσκο να γεμίσουν τα κενα ή να πουλήσουνε τρελλά μάλλον θα'ναι κομμάτια που αγαπάμε πέρα από στυλ και ετικέτες. Πάντως σκεφτόμαστε πάρα πολύ σοβαρά (πρωτοφανές!) να το διαθέσουμε δωρεάν από την Ιστοσελίδα μας μέσω Διαδικτύου.

ΚΤ : Σίγουρα είναι σημαντικό για ένα συγκρότημα να στέκεται δίπλα σε καλλιτέχνες όπως ο Π.Σιδηρόπουλος, ο Β.Γερμανός, Δ.Πουλικάκος και πολλοί άλλοι. Εσείς συγκεκριμένα τι έχετε κερδίσει από τέτοιου είδους συνεργασίες?

Αλθ : Το ρεζουμέ απο όλη αυτή την Ιστορία είναι πως είτε με τον χειρότερο είτε με τον καλύτερο, από όλους έχεις κάτι να πάρεις αρκεί να είσαι δεκτικός. Εχουμε παίξει με πιο επώνυμους και δεν έιμαστε πολύ περήφανοι για αυτό και με άσημους για το οποίο είμαστε εξαιρετικά περιφανοι και ευγνωμονες. Πάντως περάσαμε και εξακολουθούμε να περνάμε καλά. ΤΟ ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟ !!!

ΚΤ : Ποιες είναι οι διαφορές που διαπιστώνετε στην σκηνή της προηγούμενης δεκαετίας με τη σημερινή? Όσον αφορά τις σκηνές, τα συγκρο΄τηματα, τις ιδέες, το κοινό κτλ..

Αλθ : Τα παιδιά με το μερακι, το κεφι, το τάλεντο και την όρεξη πάντα υπάρχουν. Στα θετικά του τώρα ειναι η άνοδος της τεχνολογίας.Τότε για να φτιάξεις έστω και μια Αφίσσα ηταν πολύ δύσκολο, δεν συζηταμε για όργανα, ηχογραφήσεις, τιμές κ.λπ Αυτό που βάζω στα αρνητικά αυτής της δεκαετίας είναι οτι δεν θπάρχουν πια μαγαζια - στέκια όπως τότε (ΠΗΓΑΣΟΣ,ΑΝ CLUB,MAD κ.λπ.) και υποθέτω οτι σε αυτό εχει συμβάλει πολύ και το internet γιατι ο κόσμος δεν βγαίνει πια τόσο εύκολα εξω όταν μπορει ολα να τα εχει στο δωματιό του. Πάντως εχουμε ακούσει καινούργιες μπάντες με καλό στίχο και μουσική και πολύ εχουμε χαρει για αυτό.


ΚΤ : Κλείνοντας θα ήθελα να μου πείτε 3 γεγονότα τα οποία θεωρείτε σημαντικά στην πορεία του γκρουπ.

Αλθ : Χωρίς να θέλουμε να υποβαθμίσουμε πολλά σημαντικά που μας συνέβησαν στην πορεία της μπάντας κατόπιν ωρίμου σκέψεως ξεχωρίσαμε τα πιο κάτω: Πρώτον όταν μετά απο μια επεισοδιακή αποχώρηση μελών απο την μπάντα μείναμε ξεκρέμαστοι και με δύο νέα μέλη με 4 πρόβες και με νέα τραγούδια, εμφανιστήκαμε στο φεστιβάλ της Αγίας Παρασκευής το 1988 και χαρακτηριστήκαμε απο όλους ως οι καλύτεροι του φεστιβάλ. Οπότε και συνειδητοποιήσαμε πλέον (η Δέδε και ο Κάππος) την θέληση την δύναμη και την αγάπη που έχουμε για αυτήν την μπάντα, κάτι που μας ακολουθει εως τώρα.
Δεύτερον οταν μας πήρε τηλέφωνο ο Πέτρος Κουτσούμπας (ΑΝ CLUB) και μας είπε οτι ο Σιδηρόπουλος θέλει να του ανοίγουμε τις συναυλίες του.
Και τρίτον όταν πήραμε το δισκο “Νομιζω Πως Ζω” στα χέρια μας (μετά απο πολλές περιπέτειες)

Η Συνέντευξη δόθηκε στον Κ.Τσιανάκα

Δεν υπάρχουν σχόλια: